Podle servru MediaGuru si „Lidl kromě cukru a soli definoval i zásady používání barviv, konzervačních látek, aromat, tuků (ztužených tuků, transmastných kyselin, nasycených a nenasycených mastných kyselin) a sladidel. Bude upřednostňovat barvicí potraviny před umělými barvivy, omezí používání konzervačních látek a upustí od používání umělých aromatických látek. Cílem je dosáhnout nižších hodnot, než určuje evropská legislativa, a zavést různá opatření pro minimalizaci různých reziduí látek v potravinách. Tuto strategii prosazuje řetězec mezinárodně na všech trzích, kde provozuje pobočky.“
Na každý pád takovou privátní aktivitu vítáme. Zdá se, že se věci sunou správným směrem. Doma bychom sami ničeho takového nejspíš nedosáhli, ale společný tlak v EU a některých západních zemích přináší své ovoce i u nás. Lidé chtějí „lepší kvalitu potravin“ vzhledem k jejich zdraví.
J.Ruprich